Wandelen Bad Bentheim

Wandelen Bad Bentheim — de beste wan­del­rou­tes in het graafschap

Als u op zoek bent naar indruk­wek­ken­de wan­del­rou­tes in Neder­sak­sen, moet u zeker de Graf­schaft Bentheim verkennen. Het pla­ats­eli­jke landschap biedt prachtige tochten en routes die u uit­no­di­gen om de veel­zij­di­ge natuur en geschie­de­nis van de streek te leren kennen tijdens uit­ge­brei­de wan­del­toch­ten het hele jaar door.

Een perfect startpunt voor elke wandeling is het mooie kuuroord Bad Bentheim. Van hieruit kunnen gasten ver­schil­len­de uit­s­te­ken­de wan­del­rou­tes bereiken die garant staan voor onver­ge­te­li­jke excursies. Dit is ook het begin van de uit­ge­breid beweg­wi­j­zer­de Bent­hei­mer Sand­stein­weg (zan­ds­teen­pad van Bentheim), die zeer rustig en inter­es­sant is, niet in de laatste plaats vanwege de vele oor­spr­on­ke­li­jke zan­ds­teen­gro­e­ves en de zan­ds­te­nen gebouwen langs de weg.

Het zan­ds­teen­pad splitst zich in een oostelijk en een westelijk deel. Terwijl de oos­te­li­jke zan­ds­teen­rou­te langs grillige boom­str­on­ken, vrij grazende Gal­lo­way­run­de­ren en Bent­hei­mer landscha­pen door het beto­ver­en­de Bent­hei­mer Wald naar de oudste stad van het district — Schüttorf — voert, voert de westeli­jke route de wandelaar naar idyl­li­sche rivier­wei­de­landsch­ap­pen, fasci­ne­ren­de gemengde bossen en een hoog­ge­le­gen wandelpad met indruk­wek­ken­de uitzichten.

Puur natuur ervaring

Een wandeling door het nabi­j­ge­le­gen Gil­de­hau­ser Venn heide- en veen­ge­bied belooft ook een heel bij­zon­de­re ervaring. Naast de twee houten uit­ki­jk­plat­forms die een uniek uitzicht bieden, zullen excur­sie­gan­gers betoverd worden door de geva­rie­er­de flora en fauna. Of het nu gaat om hei­de­vel­den, berken­bos­sen, dennen, hei­de­vel­den, vijvers, hei­del­e­lies en riet­vel­den of zeldzame libel­len­so­or­ten, hei­kikkers, adders en wei­de­vo­gels — het Gil­de­hau­ser Venn biedt natu­ur­lief­heb­bers werkelijk alles wat hun hart begeert.

En wie in de voetspo­ren van de geschie­de­nis wil treden, heeft ook volop moge­l­ijk­he­den op de zogen­aam­de Graf­schaf­ter Spu­ren­su­che. Zoals de titel al aangeeft, kunnen geïn­ter­es­se­er­den in de voetspo­ren van het graafschap treden en het landschap, de geschie­de­nis en de cultuur van het district van dichtbij leren kennen op meer dan 320 kilometer beweg­wi­j­zer­de paden in het kader van 15 dagroutes. Een lan­ge­af­stands­wan­del­pad van 80 kilometer loopt van Bad Bentheim helemaal naar Coevorden in Nederland.

Ideale ont­span­ning en versterking

Kortom, Bentheim is een centraal vert­rekpunt voor onver­ge­te­li­jke wan­de­lin­gen door het graafschap. Tege­li­jker­tijd is het trendy Hotel Grossfeld de ideale plek om een geslaagde wandeldag in stijl af te sluiten met een bezoek aan het restau­rant, het zwembad, de wellness en een verkwik­ken­de nachtrust in de stijlvol inge­rich­te kamers — voordat u zich de volgende ochtend aan het uit­ge­brei­de ont­bijt­buf­fet kunt optutten voor de volgende wandeltocht.