Hotel Nordhorn

De waterstad en pro­vin­cie­hoof­dstad van Graf­schaft Bentheim

De han­dels­rou­te van de zandsteen van kasteel Bentheim kruiste al in de vroege mid­de­lee­u­wen en han­dela­ren onder­bra­ken hier hun reis om de zandsteen van het kasteel in te laden voor de verdere reis naar Nederland.

Nordhorn geeft inzicht in de tex­tiel­in­dus­trie, omdat hier in 1939 de eerste mecha­ni­sche weverij werd geopend. De stad ont­wikkel­de zich tot een van de grootste tex­ti­el­cen­tra van Duitsland. Zelfs beroemde mode­ont­wer­pers hebben hun sporen nagelaten in Nordhorn. Aan de grote tex­ti­el­hausse in Nordhorn kwam eind jaren tachtig een einde, maar het sta­ds­mu­se­um in het NINO-gebouw docu­men­te­ert op meer dan 1.200 vierkante meter de grote textiel- en mode­ge­schie­de­nis van Nordhorn.

Villa Winkel
Bergwindmühle

Win­kel­er­va­ring

Het tijdperk van de tex­tiel­in­dus­trie liep ten einde, maar Nordhorn bezit een andere kracht — de waterstad op het plat­teland. De stad Nordhorn wordt geken­merkt door de Vechte, kanalen en grachten die het centrum met rustig water omgeven. De stad kan per boot of kano worden verkend.

Andere toeris­ti­sche hoog­tep­un­ten zijn de die­ren­tu­in van Nordhorn, het klooster Frens­we­gen en het centrum van Nordhorn met de kerk op het markt­p­lein, die uitnodigt tot een wandeling. De stad Nordhorn biedt een breed scala aan acti­vit­ei­ten, zowel cultureel als voor het hele gezin, en is een waar­de­vol­le bestem­ming voor een uitstapje. Een dagje uit eindigt of begint het best met een heerlijke maaltijd. Of het nu gaat om een ontbijt of een gezellig diner — Nordhorn heeft een aantal goede restau­rants te bieden en met uitzicht op de Vechte kan de maaltijd nog beter worden genoten.

Geschikte accom­mo­da­tie

Een dag in Nordhorn met acti­vit­ei­ten als water­fietsen en wandelen kan snel ver­moei­end worden. Boek dus een kamer bij ons in Hotel Grossfeld en sluit de dag af met wellness. In ons hotel­z­wem­bad kunt u iets goeds doen voor uw lichaam om ver­vol­gens in het stoombad uw spieren te ont­span­nen en uw dage­li­jk­se bes­lom­me­rin­gen even te vergeten. Hotel Grossfeld ligt vlak bij Nordhorn en is snel te bereiken met de fiets via een mooie fiets­rou­te, met de trein of met de auto. Als u met de auto komt, kunt u tegen een kleine toeslag parkeren.