Hotel Nordhorn

De waterstad en pro­vin­cie­hoof­dstad van Graf­schaft Bentheim

De han­dels­rou­te van de zandsteen van kasteel Bentheim kruiste al in de vroege mid­de­lee­u­wen en han­dela­ren onder­bra­ken hier hun reis om de zandsteen van het kasteel in te laden voor de verdere reis naar Nederland.

Nordhorn geeft inzicht in de tex­tiel­in­dus­trie, omdat hier in 1939 de eerste mecha­ni­sche weverij werd geopend. De stad ont­wik­kel­de zich tot een van de grootste tex­tiel­cen­tra van Duitsland. Zelfs beroemde mode­ont­wer­pers hebben hun sporen nagelaten in Nordhorn. Aan de grote tex­tiel­hausse in Nordhorn kwam eind jaren tachtig een einde, maar het sta­ds­mu­se­um in het NINO-gebouw docu­men­teert op meer dan 1.200 vierkante meter de grote textiel- en mode­ge­schie­de­nis van Nordhorn.

St. Augustinus Kirche Nordhorn
DSC01257

Win­kel­er­va­ring

Het tijdperk van de tex­tiel­in­dus­trie liep ten einde, maar Nordhorn bezit een andere kracht — de waterstad op het plat­tel­and. De stad Nordhorn wordt geken­merkt door de Vechte, kanalen en grachten die de bin­nen­stad met rustig water omgeven. De stad kan worden verkend vanuit een boot of kano.

Andere toe­ris­ti­sche hoog­te­p­un­ten zijn de die­ren­tuin van Nordhorn, het klooster Frens­we­gen en het sta­ds­cen­trum met de kerk op de markt, die uitnodigt tot een wandeling. Nordhorn biedt een breed scala aan acti­vi­tei­ten, zowel cultureel als voor het hele gezin. Een dagje uit begint (of eindigt) het best met een heerlijke maaltijd. Of het nu gaat om een ontbijt of een gezellig diner — Nordhorn heeft een aantal goede restau­rants te bieden. Met uitzicht op de Vechte kan de maaltijd nog beter worden genoten.

Geschikte accom­mo­da­tie

Een dag in Nordhorn met acti­vi­tei­ten als water­fiet­sen en wandelen kan snel ver­moei­end worden. Boek dus een kamer bij ons in Hotel Grossfeld en sluit de dag af met wat wellness. In ons hotel­z­wem­bad kunt u iets goeds doen voor uw lichaam om ver­vol­gens in het stoombad uw spieren te ont­span­nen en uw dage­li­jk­se bes­lom­me­rin­gen even te vergeten. Hotel Grossfeld ligt vlak bij Nordhorn en is snel te bereiken met de fiets via een mooie fiets­rou­te, met de trein of met de auto. Als u met de auto komt, zijn er tegen een kleine toeslag par­ke­er­pla­atsen beschik­baar bij ons hotel.